پلی الکترولیت
یکی دیگر از محصولات پلیمری پر مصرف در صنایع گوناگون پلی الکترولیت (polyelectrolyte) است. این محصول، جزء فلوکولانتها محسوب میشود که به عنوان پلی آکریل آمید نیز شناخته میشود. به طور کلی پلی آکریل آمیدها به سه دسته آنیونیک، کاتیونیک و نانیونیک تقسيم میشوند. هر سه این مواد شامل خاصیت پلیمری و الکترولیتی هستند. کاربرد عمده الکترولیت برای از بین بردن کلوییدها و ناخالصیهای موجود در آب، فاضلاب و همچنین پساب است که از طریق انعقاد و لخته سازی صورت میگیرد. برای حذف کامل کلوییدها و ایجاد فلاکهای بزرگتر و سنگینتر از یک سری دیگر از مواد منعقد کننده میتوان استفاده کرد. در این مقاله به معرفی پلی الکترولیت، ویژگیها و کاربردهای آن پرداخته خواهد شد. اگر مایل هستید در این مورد اطلاعاتی کسب کنید حتماً این مطالب را تا پایان دنبال کنید.
پلی الکترولیت (polyelectrolyte) چیست؟
الکترولیت مادهای پلیمری است که از طریق انعقاد باعث کاهش ناخالصیها و پساب فاضلابها میشود. این ماده پلیمری به صورت محلول در آب است که متشکل از مولکولهای آکریل آمید است. به طور کلی الکترولیت مادهای زیست تخریب ناپذیر است که بعد از گذشت چندین هفته، به صورت ترکیبات آلی تجزیه میشود.
ظاهر فیزیکی polyelectrolyte به شکل دانههای ریز بلوری سفید رنگ و بدون بو است. این ماده قابلیت حل شدن در اتانول، اتر و همچنین کلروفرم را دارد. الکترولیت با سرعتی دو برابر دیگر انواع منعقد کننده ته نشین میشود. این محصولات در حالت عادی به شکل پودر بوده ولی در بعضی حالتهای خاص با توجه به نیاز مشتری به شکل مایع نیز تولید میشوند. مواد الکترولیت دارای گریدهای مختلف صنعتی هستند اما گرید خوراکی آن به هیچ وجه تولید نمیشود.
روش تولید پلی الکترولیت (polyelectrolyte)
تولید مواد الکترولیت از طریق پلیمریزاسیون فاز مایع آکریل آمید صورت میگیرد. این روش پلیمریزاسیون با استفاده از محلولهای آبی در محدوده دمایی 60 درجه سانتیگراد انجام میشود. درصد غلظتها در این ترکیب به صورت 0.36 آکریل آمید و0.04 اسید آکریلیک است. با استفاده از ویژگیهای القایی تابش و گرم شدن مایکروویو، زنجیرههای پلیمری خطی با خواص حلالیت خوب در آب تشکیل میشود. در این حالت غلظت مونومر باقیمانده کاهش یافته و باعث افزایش ظرفیت لختهسازی پلیمرهای تولید شده میشود. بنابرين تولید آکریل آمید به راحتی صورت میگیرد. این ماده دارای ویژگیهای خاصی است که سبب میشود عملیات سنتز پلیمرهای دارای وزن مولکولی بالا، به آسانی انجام پذیر نباشد.
جمعبندی
در این مقاله به معرفی و بررسی ویژگیها و کاربردهای پلیمرهای پلی آکریل آمید یا همان پلی الکترولیت پرداخته شد. همان طور که گفته شد؛ پلی اکریل آمیدها نوعی پلیمر صنعتی هستند که در جهت انعقاد سازی کاربرد دارند. این مواد با مکانیسم تولید یون، میتوانند تبدیل به یک زنجیره مولکولی دارای بار الکتریکی شوند. polyelectrolyte به سه دسته پلی آکریل آمید کاتیونی، آنیونی و نانیونیک تقسيم بندی میشود که هر کدام از اینها دارای خواص و ویژگیهای منحصر به فردی هستند. کاربرد عمده این مواد در فرآیند تصفیه فاضلاب شهری و خانگی، صنایع رنگسازی، نساجی، چرم سازی و … است.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.