
شاید تا به حال به دریچه ورودی چاهها دقت کرده باشید. از این دریچه منهول به عنوان پوشش برای چاهها استفاده میشوند و در انواع مدلها و جنسها در بازار عرضه میشوند. یکی از آنها دریچه منهول چدنی است که از جنس چدن ساخته میشود و قدمت آن از دریچههای با جنسهای دیگر بسیار بیشتر است. قطعا این دریچهها مزایا و معایبی که ما در ایستا پلیمر شریف آنها را برای شما گردآوری کردهایم.
مشخصات دریچه منهول چدنی
همانطور که میدانیم، چدن از آلیاژهایی نظیر کربن (6/2 درصد)، آهن ( 95%) و سیلیسیم ( 3 درصد) متشکل شده است. فولاد هم مانند چدن از کربن تشکیل شده است اما مقدار کربن در چدن بیشتر از دو درصد است. این دریچهها از قدیم به عنوان پوشش برای دریچههای چاه، گودالها، تاسیسات مخابرات، شرکتهای آب و دریچه فاضلاب و گاز کاربرد داشته است. دریچههای چدنی مقاومت زیادی دارند و بسیار کاربرد دارند. دریچه منهول چدنی به خاطر قالب شکلی متفاوت و قیمت مناسب آن از محبوبیت ویژه ای برخوردار است.
ابعاد تولید دریچه چدنی
این دریچهها پس از این که ساخته شدند، در آزمایشگاه، تاییدیه تست دانه بندی مصالح میگیرند و سپس در انواع محیطها از آنها استفاده میشوند. برای ساخت این دریچهها باید فشار بخار 8 ساعت باشد. این نوع دریچهها در ابعاد مختلف بنا بر استفادهای که از آن میشود ( صنایع مختلف و ریخته گری) در شکلهای مربع، دایرهای و مستطیلی تولید میشوند. مهم ترین دریچههایی که به شکل مربعی هستند طول شان از 30 سانتی متر تا 100 سانتی متر است.
در شکلهای مستطیلی ابعاد آن 30*20 ، 40*30، 50*40، 60*50 سانتیمتر است که تا 100*80 سانتیمتر هم موجود است. در قالبهای دایرهای سایز آن 60 و 100 سانتیمتر است. این دریچهها شامل سه نوع پوشش هستند که میتوان به پوشش فلزی (چدن، آهن، فولاد، کامپوزیت، دریچه نانو کامپوزیت، کوپلیمری) ، پوشش بتنی ( بتن معمولی، و بتن تقویت شده به کمک الیاف فولادی) و پوشش کامپوزیتی ( FRP که منظور پلاستیک تقویت شده با فیبر است، BMC که شامل کربنات کلسیم و فیبر شیشهای و میله های فولادی است، SMC که شامل زرینهای پلی استر و کربنات کلسیم و مواد افزودنی است) اشاره کرد.
مزیت استفاده از دریچه چدنی
در این نوع دریچهها از چدن که یک فلز بسیار محکم است استفاده میشود. این دریچه محبوبیت ویژهای در بین مردم دارد و اکثر مردم از آن استفاده میکنند. این نوع دریچه قابلیت تولید در هر 6 رده مقاومتی را دارد. این دریچه چون مقاومت کششی بالایی دارد مورد استفاده زیاد کاربران قرار میگیرد.
از مهمترین کاربردی که این دریچه دارد، پوشش برای چاههای زیرزمینی است. این کار برای این صورت میگیرد که از سقوط افراد در چاهها و گودالها جلوگیری میشود. در هنگامی که بخواهند تعمیراتی را برای خطوط آب و فاضلاب یا خطوط برق و گاز انجام دهند باید دریچه منهول چدنی را برداشته و آنگاه به تعمیرات آن بپردازند.
از معایب این دریچهها میتوان به وزن بالای آنها و دشواری در حمل و نقل اشاره کرد. همچنین به دلیل ارزش بالای فلز آهن در جهان باعث شده که این درپوشهای چدنی گزینه جذابی برای سارقین باشند و همین امر خسارت زیادی را به سازمانها و دولتها تحمیل میکند. همچنین به دلیل جنس این درپوشها در طول زمان دچار خوردگی و زنگ زدگی میشوند و گزینه مناسبی برای نقاط مرطوب نیستند. در عوض درپوشهای جدیدی همچون دریچه منهول کامپوزیت و دریچه بتن پلیمری درپوشهای جدیدی هستند که با علم و تکنولوژی روز دنیا ساخته میشوند و امروزه طرفداران زیادی در بین مشتریان ایستا پلیمر شریف پیدا کردهاند.
این دریچهها در طرحهای مختلف ساخته میشوند و در بازار به فروش میرسند. تولید کنندگان دریچههای چدنی برای کارکرد بهتر این دریچه، مقداری سیمان ضد سولفات در آن ترکیب میکنند. تولید دریچه منهول چدنی با کیفیت توسط شرکت ایرانیان ایستا پلیمر شریف صورت میگیرد.
سوالات متداول
آیا دریچه منهول چدنی ضد سرقت است؟
خیر اگر با روشهای خاصی ضد سرقت نشوند، بسیار مورد سرقت قرار میگیرند.
چه روشهایی برای ضد سرقت شدن دریچهی چدنی وجود دارد؟
رایج ترین روش ضدسرقت کردن دریچه چدنی، قفل دار کردن این دریچه است و روش کم هزینهتر جوش زدن و متصل کردن دربها به طوقهها است.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.